lunes, 27 de abril de 2015

CALDERETA DE MARISCO / CALDERETA DE MARISC


Ingredients per 4 persones:

2 Llamàntols
½ Kg de crancs
1 Ceba
4 pebrots verds
Julivert
3 tomàquets grossos
1 manat de cebes tendres
2 porros
2 dents d’all
Oli, sal i pebre

Picada:

10 atmelles
10 avellanes
Un grapat de pinyons
Una dent d’all,

Preparació:

Preparació del brou: netejar els crancs, posar-les a una olla alta amb una mica d’oli, fregir-les fens que quedin torrades, un cop torrades xafar-les amb la ma de morter, tornar-les al foc i afeixi aigua fens dalt. Uns 4 litres aproximadament, bullir durant uns 25 minuts

Preparació de la picada: posar els fruits secs a un morter i xafar fens que quedi una pasta oliosa, afeixi una dent d’all i xafar-ho tot junt, quant estigui fet una pasta afeixi una mica de julivert tallat molt petit

Tallar els llamàntols, la cua en dos trossos transversals i el cap en dos trossos longitudinals.
Posar a una cassola alta un raig d’oli, i el llamàntol trossejat, tan sols marcar-los.
Retirar els llamàntols i posar-hi la ceba, els tomàquets pelats, els pebrots, les cebes tendres, els porros i els alls tot ben trossejat, quant comenci a suar, posar-hi el brou, coure durant uns 20 minuts.
Retirar del foc i passar-hi la minipimer fens que quedi tota la verdura triturada.
Tornar a posar al foc 20 minuts mes, 5 minuts abans de acabar posar-hi la picada.

 ______________________________________________________________________


Ingredientes para 4 personas:

2 bogavantes
½ Kg de cangrejos
1 Cebolla
4 pimientos verdes
Perejil
3 tomates gordos
1 manojo de cebolletas
2 puerros
2 dientes de ajo
Aceite, sal y pimienta

Picada:

10 almendras
10 avellanas
Un puñado de piñones
Un diente de ajo,


Preparación del caldo: limpiar los cangrejos, ponerlos en una olla alta con un poco de aceite, freírlos hasta que queden tostados, una vez tostados chafarlos con la mano de mortero, devolverlas al fuego y añadir agua hasta arriba. Unos 4 litros aproximadamente, hervir durante unos 25 minutos

Preparación de la picada: poner los frutos secos en un mortero y chafar hasta que quede una pasta aceitosa, añadir un diente de ajo y chafar todo junto, en cuanto esté hecho una pasta añadir un poco de perejil cortado muy pequeño.

Cortar los bogavantes, la cola en dos trozos transversales y la cabeza en dos trozos longitudinales.
Poner una cazuela alta un buen chorro de aceite, y el bogavante troceado, tan sólo marcarlos.
Retirar los bogavantes y poner la cebolla, los tomates pelados, los pimientos, las cebollas tiernas, los puerros y los ajos todo bien troceado, en cuanto empiece a sudar, poner el caldo y cocer durante unos 20 minutos.
Retirar del fuego y pasar la minipimer hasta que quede toda la verdura totalmente triturada.

Volver a poner al fuego 20 minutos mas, 5 minutos antes de terminar ponerle la picada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario