Ingredients per 4 persones:
2 Llamàntols
½ Kg de crancs
1 Ceba
4 pebrots verds
Julivert
3 tomàquets
grossos
1 manat de cebes
tendres
2 porros
2 dents d’all
Oli, sal i pebre
Picada:
10 atmelles
10 avellanes
Un grapat de
pinyons
Una dent d’all,
Preparació:
Preparació del
brou: netejar els crancs, posar-les a una olla alta amb una mica d’oli,
fregir-les fens que quedin torrades, un cop torrades xafar-les amb la ma de
morter, tornar-les al foc i afeixi aigua fens dalt. Uns 4 litres aproximadament,
bullir durant uns 25 minuts
Preparació de la
picada: posar els fruits secs a un morter i xafar fens que quedi una pasta
oliosa, afeixi una dent d’all i xafar-ho tot junt, quant estigui fet una pasta
afeixi una mica de julivert tallat molt petit
Tallar els llamàntols,
la cua en dos trossos transversals i el cap en dos trossos longitudinals.
Posar a una
cassola alta un raig d’oli, i el llamàntol trossejat, tan sols marcar-los.
Retirar els
llamàntols i posar-hi la ceba, els tomàquets pelats, els pebrots, les cebes
tendres, els porros i els alls tot ben trossejat, quant comenci a suar,
posar-hi el brou, coure durant uns 20 minuts.
Retirar del foc i
passar-hi la minipimer fens que quedi tota la verdura triturada.
Tornar a posar al
foc 20 minuts mes, 5 minuts abans de acabar posar-hi la picada.
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Ingredientes para 4 personas:
2 bogavantes
½ Kg de cangrejos
1 Cebolla
4 pimientos verdes
Perejil
3 tomates gordos
1 manojo de cebolletas
2 puerros
2 dientes de ajo
Aceite, sal y pimienta
Picada:
10 almendras
10 avellanas
Un puñado de piñones
Un diente de ajo,
Preparación del caldo: limpiar los cangrejos, ponerlos en
una olla alta con un poco de aceite, freírlos hasta que queden tostados, una
vez tostados chafarlos con la mano de mortero, devolverlas al fuego y añadir agua
hasta arriba. Unos 4 litros
aproximadamente, hervir durante unos 25 minutos
Preparación de la picada: poner los frutos secos en un
mortero y chafar hasta que quede una pasta aceitosa, añadir un diente de ajo y
chafar todo junto, en cuanto esté hecho una pasta añadir un poco de perejil
cortado muy pequeño.
Cortar los bogavantes, la cola en dos trozos transversales y
la cabeza en dos trozos longitudinales.
Poner una cazuela alta un buen chorro de aceite, y el
bogavante troceado, tan sólo marcarlos.
Retirar los bogavantes y poner la cebolla, los tomates
pelados, los pimientos, las cebollas tiernas, los puerros y los ajos todo bien
troceado, en cuanto empiece a sudar, poner el caldo y cocer durante unos 20
minutos.
Retirar del fuego y pasar la minipimer hasta que quede toda
la verdura totalmente triturada.
Volver a poner al fuego 20 minutos mas, 5 minutos antes de
terminar ponerle la picada.
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