lunes, 27 de abril de 2015

CROQUETAS DE CHORIZO


Ingredients:

5 xoriços de mida normal
280 gr de farina
2,2 litres de llet
1 ceba
75 gr de mantega
75 gr d'oli d'oliva
2 ous durs
3 ous batuts i pa ratllat
 

Preparació:

Posar els xoriços amb força oli i amb molt poc foc, no es tracta de fregir-los, cal confitar-los, uns 30/40 minuts, treure'ls del foc, passar-los per la picadora i reservar juntament amb 3 cullerades del seu propi oli.
Bullir els ous, ratllar i reservar.
Posar la llet al foc.
En una cassola posar a coure la ceba ratllada amb la mantega i l'oli, a foc molt lent perquè quedi molt tova però que no agafi color. Quan estigui feta, afegir la farina a foc mig anar movent sense parar, durant uns 7/10 minuts, perquè després no tingui gust a farina crua.
Afegir la llet, que estarà calenta, a poc a poc i sense parar de remenar perquè no es facin grumolls, quan haguem posat tota la llet, deixar uns 10 minuts a foc mig sense parar de remenar.
Afegir, els ous i el xoriço i seguir remenant fins que està totalment barrejat.
Deixar refredar a la mateixa olla, posar paper film a sobre, en contacte amb la massa perquè no s'assequi i guardar a la nevera 24 hores.
Després formar les croquetes, passar per ou batut i pa ratllat un cop fetes deixar reposar almenys un parell d'hores (perquè no rebentin a fregir).
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Ingredientes:

5 chorizos de medida normal
280 gr de harina
2,2 litros de leche
1 cebolla
75 gr de mantequilla
75 gr de aceite de oliva
2 huevos duros
3 huevos batidos
Pan rallado 

Preparación:

Poner los chorizos con bastante aceite y con muy poco fuego, no se trata de freírlos, hay que confitarlos, unos 30/40 minutos, sacarlos del fuego, pasarlos por la picadora y reservar junto con 3 cucharadas de su propio aceite.
Hervir los huevos, rallarlos y reservarlos.
Poner la leche al fuego.
En una cazuela poner a pochar la cebolla rallada con la mantequilla y el aceite, a fuego muy lento para que quede muy blanda pero que no coja color. Cuando esté pochada, añadir la harina y a fuego medio ir moviendo sin parar, durante unos 7 / 10 minutos, para que después no sepa a harina cruda.
Añadir la leche, que estará caliente, poco a poco y sin parar de remover para que no se hagan grumos, cuando hayamos puesto toda la leche, dejarlo unos 10 minutos a fuego medio sin parar de remover.
Añadir, los huevos y el chorizo y seguir removiendo hasta que está totalmente mezclado.
Dejar enfriar en la misma olla, poner papel film encima, en contacto con la masa para que no se seque y guardar en la nevera 24 horas. Después formar las croquetas y pasar por huevo y pan rallado una vez hechas dejar reposar al menos un par de horas (para que no revienten al freírlas).

  
 

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