Ingredients:
5
xoriços de mida normal
280
gr de farina
2,2
litres de llet
1
ceba
75
gr de mantega
75
gr d'oli d'oliva
2
ous durs
3
ous batuts i pa ratllat
Preparació:
Posar
els xoriços amb força oli i amb molt poc foc, no es tracta de fregir-los, cal
confitar-los, uns 30/40 minuts, treure'ls del foc, passar-los per la picadora i
reservar juntament amb 3 cullerades del seu propi oli.
Bullir
els ous, ratllar i reservar.
Posar
la llet al foc.
En
una cassola posar a coure la ceba ratllada amb la mantega i l'oli, a foc molt
lent perquè quedi molt tova però que no agafi color. Quan
estigui feta, afegir la farina a foc mig anar movent sense parar, durant uns
7/10 minuts, perquè després no tingui gust a farina crua.
Afegir
la llet, que estarà calenta, a poc a poc i sense parar de remenar perquè no es
facin grumolls, quan haguem posat tota la llet, deixar uns 10 minuts a foc mig
sense parar de remenar.
Afegir,
els ous i el xoriço i seguir remenant fins que està totalment barrejat.
Deixar
refredar a la mateixa olla, posar paper film a sobre, en contacte amb la massa
perquè no s'assequi i guardar a la nevera 24 hores.
Després
formar les croquetes, passar per ou batut i pa ratllat un cop fetes deixar
reposar almenys un parell d'hores (perquè no rebentin a fregir).
Ingredientes:
5 chorizos de
medida normal
280 gr de harina
2,2 litros de
leche
1 cebolla
75 gr de
mantequilla
75 gr de aceite
de oliva
2 huevos duros
3 huevos batidos
Pan rallado
Preparación:
Poner los
chorizos con bastante aceite y con muy poco fuego, no se trata de freírlos, hay
que confitarlos, unos 30/40 minutos, sacarlos del fuego, pasarlos por la
picadora y reservar junto con 3 cucharadas de su propio aceite.
Hervir los
huevos, rallarlos y reservarlos.
Poner la leche al
fuego.
En una cazuela
poner a pochar la cebolla rallada con la mantequilla y el aceite, a fuego muy
lento para que quede muy blanda pero que no coja color. Cuando esté pochada,
añadir la harina y a fuego medio ir moviendo sin parar, durante unos 7 / 10
minutos, para que después no sepa a harina cruda.
Añadir la leche,
que estará caliente, poco a poco y sin parar de remover para que no se hagan
grumos, cuando hayamos puesto toda la leche, dejarlo unos 10 minutos a fuego
medio sin parar de remover.
Añadir, los
huevos y el chorizo y seguir removiendo hasta que está totalmente mezclado.
Dejar enfriar en
la misma olla, poner papel film encima, en contacto con la masa para que no se
seque y guardar en la nevera 24 horas. Después formar las croquetas y pasar por
huevo y pan rallado una vez hechas dejar reposar al menos un par de horas (para
que no revienten al freírlas).
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